website
15% på HELE butikken til og med mandag!
Om oss
★★★★★Fra tusenvis av kunder! | 2-5 dagers leveringstid | Norsk nettbutikk og produksjon

Nostalgiske julebilder - Motivene som gir oss julestemning

Nostalgiske julebilder - Motivene som gir oss julestemning

Når desember nærmer seg, og snefnuggene begynner å danse sakte ned mot en frossen bakke, er det ikke bare julelysene som bringer varme i vinterkulden, men også de nostalgiske julebildene. Disse bildene er ikke bare historiske øyeblikk, men de er også portaler til fortiden, til en tid der nåtidens julefeiring kanskje synes så annerledes.

Nostalgisk julekunst strekker seg fra malerier og håndverk til de ikoniske julekortene som en gang var den eneste måten å sende høytidens hilsener på.

Kunstnere som Jenny Nystrøm, kjent som "moren av julekort" i Norden, har fanget essensen av den nostalgiske julestemningen gjennom sine idylliske julescener. 


Gamle julebilder som plakat eller lerret

Selv om mange kanskje først og fremst tenker på nostalgiske julebilder som nye som pryder julekort, har vi de siste årene sett at flere og flere ønsker å pynte veggen til jul med de klassiske bildene. Derfor har vi jobbet med de gamle motivene, og kan nå trykke de i større motiver - enten som plakat eller lerret. 


I gullalderen for julekort, på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, var illustrasjonene ofte detaljerte og intrikate. De viste bilder av julenissen i hans forskjellige inkarnasjoner, engler, juletrær, og til og med humoristiske og hverdagslige scener som reflekterte tidens kultur og verdier.


Julemotiver av Jenny Nystrøm

Jenny Nyström var en svensk kunstner og illustratør, født den 13. juni 1854 i Kalmar og død 17. januar 1946. Hun er spesielt kjent for sine julemotiver.  Hennes fortolkning av julenissen formet den moderne svenske forestillingen om figuren, og hun ble en viktig del av hvordan julen ble visualisert i Skandinavia.

Nedenfor finner du motiver du kan bestille som plakat eller lerret, samt julekort med motivene hennes. 


 

Andre nostalgiske juleplakater

Julekort

Vi har også laget en serie med nostalgiske julekort. Du kan sjekke de ut nedenfor. 

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Spesielle merknader til din ordre
Legg til rabattkode

Hva ser du etter?

Populære søk:  Plakater  Krus  Fotball