Skip to content
NORSK NETTBUTIKK OG PRODUKSJON | LEVERINGSTID: 2-5 VIRKEDAGER
NORSK NETTBUTIKK OG PRODUKSJON | LEVERINGSTID: 2-5 VIRKEDAGER
Gi rommet nytt liv med plakater - Våre 6 beste tips - Plakatbar.no

Gi rommet nytt liv med plakater - Våre 6 beste tips

For de fleste er det ikke alltid så lett å vite hvilke plakater man skal dekorere veggene med. Det er noe man ofte først tenker på etter at et rom er ferdig møblert og malt. Likevel er veggen sannsynligvis det første folk vil legge merke til når de kommer inn i hjemmet ditt. 


Plakater er en av de mest effektive måtene å dekorere veggen på en relativt billig måte. 


Dessuten sier psykologi at inspirerende bilder du liker kan påvirke humøret ditt positivt og inspirere til gode følelser.

Det er ingen regel for antall plakater du kan bruke. Ha det gøy med design, mønster og farger. 
I denne artikkelen vil vi gi deg syv tips som hjelper deg med å dekorere ditt moderne hjem med plakater. Disse tipsene er illustrert med eksempler for å gi deg et best mulig utgangspunkt før du velger dine neste plakater.Bildevegg med plakater

6 tips for å gjøre det fint med plakater

1. Velg de rette plakatene

Å velge riktig plakat er ikke alltid så lett. En del av plakatene sier seg selv hvor de passer best. Man henger for eksempel ikke opp en "God mat, godt humør"-plakat på soverommet ditt, den passer bedre på kjøkkenet. 


På samme måte må du velge hver plakat avhengig av rommet du vil ha den til. For eksempel er soverommet ditt kanskje det mest personlige rommet i huset. 


Til soverommet liker mange enkle plakater som representerer ro, kjærlighet og harmoni. Man vil kanskje ikke har bilder med for mye spill i på et rom hvor man skal ha mest mulig ro. 

Kjøper man plakater til stuen er det flere aspekter som spiller inn. Hvilke farger har du på veggene? Har du lyse eller mørke farger i rommet? 


Vi har laget en rekke ferdige bildevegger som kan gi deg inspirasjon til hvordan forskjellige plakater kan se ut sammen. Nedenfor kan du se bildevegger vi har satt sammen med forskjellige botaniske motiver. 

Botaniske bildevegger

2. Koordiner fargene

Koordinering av fargene er viktig for å sette stemningen i interiørdesignet ditt. 
Fargeteori i interiørdesign sier at å velge de riktige fargene påvirker humøret ditt og øker hjemmets atmosfære. Avhengig av veggfargen du ønsker å dekorere, kan du velge plakater som fremhever den. Fargehjulet nedenfor er et nyttig verktøy for å velge de riktige fargene. (Kilde). 


Fargehjulet består av:

  • Primærfarger 

Rødt, gult, blått danner grunnlaget for farger. 

  • Sekundærfarger :

Ved å kombinere primærfarger skapes sekundærfarger, for eksempel lilla, grønn og rød-oransje.

  • Tertiærfarger :

Du kan lage tertiære farger ved å kombinere sekundær- og primærfarger eller primærfarger i forholdet 2:1.

fargekart

3. Velg rammer til plakatene

Rammen rundt plakaten gjør mye med inntrykket den får på veggen. Hos Plakatbar kan du velge mellom sort, hvit, gull, sølv og eik når det kommer til rammer. Til mørke bilder anbefaler vi gullramme eller eikeramme da det hjelper å fremheve det mørke motivet. 


Husk at dersom du bestiller både plakat og ramme hos oss, monterer vi plakaten i rammen for deg. Det vil si at du får plakaten levert ferdig innrammet og klar til å henges på veggen. 


For bilder som skal fremstå som mer eksklusiv selger vi også en ramme med passepartout. 

Og dersom du trenger en kvadratisk ramme så har vi også det i flere farger. Du kan for eksempel bruke designeren vår til å lage din egen kvadratiske plakat med ditt eget bilde

Kvadratiske rammer

4. Velg et tema av plakater

For å få din moderne interiørdesign til å se mer harmonisk og raffinert ut, kan du bygge et tema med plakatene dine. Som et eksempel kan du ha et reisetema for stuen din. Her kan du henge opp plakater av alle stedene du har besøkt. Du kan lage plakater med dine egne bilder HER

5. Plakater endrer rommet

En riktig plassert plakat vil gjøre underverker for hjemmets innredning. 
Hvis du vil at taket ditt skal se høyere ut, plasser rektangulære plakater vertikalt. Dette vil gi inntrykk av høyere tak. 


Små plakater vil gå tapt i rom med store møbler. Så du må bruke store plakater for slike rom. 


Farger som svart og hvitt vil passe kontorvegger best. De ser profesjonelle ut og distraherer deg ikke fra arbeidet ditt. 


6. Lag din egen stil

Det var alt for denne artikkelen med plakattips. Forhåpentligvis hjalp disse tipsene deg med å dekorere hjemmets vegger med plakater. Veggen kan være det første gjestene legger merke til når de kommer inn i hjemmet ditt. Så sørg for at den etterlater et varig inntrykk.
Plassering av plakater på veggene dine er en unik og kreativ tilnærming til å pynte huset ditt. De er fargeklattene du bør inkorporere i hvert rom for å gjøre det mer attraktivt å bo i.
Vi vil imidlertid ikke at du skal begrense deg selv. Eksperimenter med forskjellige former og stiler. Bryte reglene. 
Det er tross alt det moderne interiørdesign handler om.

Forrige artikkel Sjekk våre mest populære kunstplakater
Neste artikkel Morsomme gavetips til venninnen som har alt

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

* Må fylles ut