website
25% på HELE butikken til og med mandag!
Om oss
★★★★★Fra over 1000 kunder! | 2-5 dagers leveringstid | Norsk nettbutikk og produksjon

Ekspert: Mennesker som pynter tidlig til jul er lykkeligere

Ekspert: Mennesker som pynter tidlig til jul er lykkeligere

Er du glad i å tjuvstarte på julepyntingen trenger du ikke se lenger enn dette for å ha en glitrende god unnskyldning for å invitere julen inn litt tidlig. 

– Det kan gjøre deg ekstra glad, sier ekspert og psykolog ifølge danske Se & Hør


Det er allerede noen måneder igjen til desember og tid for julehygge med gløgg, glitter og pynt.


Men hvorfor vente? Faktisk er det lurt å starte med alle de vakre julegledene allerede nå – for det kan faktisk gi deg ekstra godt humør.


Det forteller nemlig en psykolog ifølge det danske ukebladet til det amerikanske nettstedet Unilad.


Psykolog Steve McKeown sier til media at det er flere gode grunner til at du kan finne frem eskene med julepynt allerede nå:

– I en verden full av stress og angst liker folk å assosiere til ting som gjør dem glade, og julepynt fremkaller de sterke følelsene fra barndommen, sier han til nettstedet. 

Glade hormoner

Mange synes ofte at julen begynner for tidlig. Men gjør det noe da? Dersom det gjør mennesker gladere? ​​

Han påpeker at dekorasjoner rett og slett er et anker eller vei til de gamle magiske følelsene av spenning fra barndommen. 


– Så å sette opp julepynten tidlig øker gleden, kommenterer han. 


En studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet «Journal of Environmental Psychology» fastslår også at det å pynte til jul faktisk kan påvirke helsen din – både fysisk og psykisk: Når vi er glade produserer hjernen vår endorfiner, serotonin og dopamin, såkalte «glade hormoner» som alle påvirker mer enn bare humøret.


De «glade hormonene» bidrar nemlig ikke bare til at føler oss bedre, vi lever også lenger samtid som som det er godt for immunsystemet. Så er spørsmålet, hva gjør oss glade, og her er det mange delte meninger.


Noen mener at det å omgis gode venner gjør oss glade, og det gjør det sikkert også, men en oppsiktsvekkende undersøkelse viser at det kan være helt andre ting som gjør minst samme nytten. En av dem er å pynte til jul. 

Pynt med nostalgiske juleplakater

Etter vår mening er noe av det fineste man kan pynte til jul med, pynt som frembringer den gode gamle nostalgiske julefølelsen. Vi har fått inn en rekke gammeldagse juleplakater som definitivt vil frembringe akkurat den nostalgiske julestemningen! 

Moderne vinterbilder

Når man skal pynte veggene til jul kan man velge stemningsfulle vinterbilder som kan prege veggene fra oktober til mars. Vi har et stort utvalg vinterbilder som du kan sette sammen for å lage din egen "vintervegg". 

Julekopper

En annen ting som hører julen til er julekrus. Sjekk våre personlige julekopper som du enten kan kjøpe til deg selv eller som en hyggelig gave til noen. 

Julepynt

Vi har et stort utvalg av retro julepynt. Hver glassdekorasjon er munnblåst og vakkert hånddekorert med et tynt lag sølv på innsiden. Denne tradisjonelle produksjonsmetoden har stort sett vært uendret i mer enn 100 år. Håndverksprosessen gjør hvert glassdekorasjon helt unikt.
 

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Spesielle merknader til din ordre
Legg til rabattkode

Hva ser du etter?


Populære søk:  Plakater  Krus  Fotball